Galerie

Vogels in en om mijn tuin

uit 2020 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Huismus -  Passer domesticus

Huismus - Passer domesticus

2021

Passer domesticus De huismus (Passer domesticus) is een kleine zangvogel die samen met ongeveer dertig andere mussensoorten, waaronder de ringmus, behoort tot het geslacht Passer. De huismus eet voornamelijk zaden en insecten. De zang van het vogeltje beperkt zich doorgaans tot getjilp.

IJsvogel - Alcedo atthis

IJsvogel - Alcedo atthis

2021

Alcedo atthis. De ijsvogel is een waterminnende vogel uit de familie van ijsvogels. Het is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje kleuren, maar ook een zeer schuwe soort die zich weinig laat zien.

Roodborstje   Erithacus rubecula

Roodborstje Erithacus rubecula

2021

Het is een vrij gedrongen vogeltje en zowel mannetjes als vrouwtjes hebben een opvallende bruinrode tot oranje keel. De staart is roodbruin, de rug bruin en de buik lichtgekleurd. De zang is het hele jaar te horen. Hij begint 's ochtends te zingen als het nog donker is. Bij gevaar stoot hij de kreet 'tsik' uit. Een bijzonderheid van de roodborst is dat ook de vrouwtjes zingen, vooral in de herfst. Jonge vogels hebben een gespikkelde kop en borst. Het vogeltje is 14 cm lang.  

Boerenzwaluw - Hirundo rubecula

Boerenzwaluw - Hirundo rubecula

2020

Olieverfschilderijtje van de boerenzwaluw dit is een vogel die tot de familie zwaluwen behoort. Het is de meest wijdverspreide soort van deze familie; het verspreidingsgebied beslaat vrijwel de hele wereld, waarbij er zeven ondersoorten worden onderscheiden.

Goudhaantje - Regulus regulus

Goudhaantje - Regulus regulus

2020

Het Goudhaantje - Regulus regulus wordt slechts 8,5 cm groot, bij een gewicht van 4 tot 7 gram. Daarmee is deze vogel, samen met het nauw verwante vuurgoudhaantje de kleinste Europese vogelsoort.

Groenling

Groenling

2020

De groenling, groenvink of groninger (Chloris chloris synoniem: Carduelis chloris) is een zangvogel van de familie der vinkachtigen (Fringillidae). De vogel eet vooral zaden.

Koolmees - Parus major

Koolmees - Parus major

2020

De koolmees is een zangvogel uit de familie van echte mezen. In België en Nederland is hij een zeer talrijke broedvogel, die bovendien voor het merendeel standvogel is, maar in sommige jaren in wisselend aantal doortrekt.

pimpelmees - Cyanistes caeruleus

pimpelmees - Cyanistes caeruleus

2020

De pimpelmees is een mees die in vrijwel heel Europa regelmatig voorkomt. Pimpelmezen zijn veel te zien in bossen, tuinen en struwelen. Het zijn slimme, behendige vogels die graag afkomen op in de tuin opgehangen voedsel.

Puttertje

Puttertje

2020

De putter[2] of distelvink[3] (Carduelis carduelis) is een zangvogel uit de familie der vinkachtigen. Het oorspronkelijke verspreidingsgebied van de putter beslaat een groot deel van Europa, delen van Noord-Afrika en het westen van Azië. Daarbuiten is de putter geïntroduceerd in Australië, Nieuw-Zeeland, Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Roodborst - Erithacus rubecula

Roodborst - Erithacus rubecula

2020

  De roodborst of het roodborstje (Erithacus rubecula) is een zangvogel uit de familie Muscicapidae (vliegenvangers). Hij waagt zich dicht bij huizen, vooral 's winters. Verder is het een zeer talrijke broedvogel van grote tuinen, parken en bossen.

Vink - Fringilla - coelebs

Vink - Fringilla - coelebs

2020

De vink, zang ook wel boekvink, bokvink, botvink of charlotte genoemd, is een zangvogel. In de lage landen is hij de bekendste en meest frequent voorkomende vinkachtige. Zijn zang, waarvan de laatste tonen de "vinkenslag" wordt genoemd, kent vele dialecten.

Winterkoninkje - Troglodytes troglodytes

Winterkoninkje - Troglodytes troglodytes

2020

winterkoninkje (Troglodytes troglodytes) Het is een kleine, insectenetende vogel met een opvallend luide zang. Het is een klein gedrongen, zandbruin vogeltje van bijna tien centimeter met een opgewipt staartje. Zijn zang is helder, met vibrerende scherpe trillers. De lichaamslengte bedraagt 9 tot 10 cm.